Informatii despre Germania

Germania este un stat federal în Europa Centrală.

 Este format din 16 țări (landuri) din 1990 și este structurat ca un stat constituțional liber, 

democratic și social. Republica Federală Germania, fondată în 1949, este cea mai recentă formă a statului național german.Germania are 83 de milioane de locuitori și este unul dintre statele dens populate, cu o medie de 232 de locuitori pe km².

Nouă state se învecinează cu Germania; are o pondere în Marea Nordului și Marea Baltică în nord și Lacul Constanța și Alpii în sud. Este situat în zona climatică temperată și are șaisprezece parcuri naționale și peste o sută naturală. Capitala federală și cel mai populat oraș german este Berlin. Alte metropole cu peste un milion de locuitori sunt Hamburg, München și Köln, cea mai mare zonă metropolitană este zona Ruhr, iar Frankfurt pe Main are o importanță internațională ca centru financiar german. Populația Germaniei are o natalitate relativ scăzută de 1,57 copii pe femeie (2018), care, totuși, a crescut ușor în anii 2010.

În ceea ce este acum Germania, prezența oamenilor în urmă cu 500.000 de ani a fost dovedită de descoperirile Homo heidelbergensis, Neanderthal și unele dintre cele mai vechi opere de artă cunoscute omului din epoca paleolitică ulterioară. În timpul neoliticului, în jurul anului 5600 î.Hr. Î.Hr., primii fermieri au imigrat cu vite și semințe din Orientul Mijlociu. Denumirea latină Germania este cunoscută pentru zona de așezare germanică încă din cele mai vechi timpuri. Sfântul Imperiu Roman, care a existat din secolul al X-lea și era format din mulți conducători, a fost, la fel ca Confederația Germană înființată în 1815, un precursor al statului național german de mai târziu.

Imperiul german, fondat în 1871, s-a dezvoltat rapid de la un stat agricol la unul industrial. După pierderea primului război mondial, monarhia a fost abolită în 1918 și s-a înființat Republica democratică de la Weimar. Din 1933, dictatura național-socialistă a condus la persecuții politice și rasiste și a culminat cu asasinarea a șase milioane de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial devastator care a început în 1939 și s-a încheiat cu înfrângerea Germaniei în 1945. Pământul ocupat de puterile victorioase a fost împărțit în 1949. Înființarea Republicii Federale ca stat democratic vest-german cu legături cu Occidentul la 24 mai 1949 a fost urmată de înființarea RDG socialistă la 7 octombrie 1949 ca stat est-german sub hegemonia sovietică. Frontiera germană interioară a fost închisă după ce zidul Berlinului a fost construit în 1961. După revoluția pașnică din RDG din 1989, problema germană a fost rezolvată prin reunificarea ambelor părți ale țării la 3 octombrie 1990.

Germania este membru fondator al Uniunii Europene și al celei mai populate țări ale sale. Formează o uniune monetară cu alte 18 state membre ale UE, zona euro. Este membru al ONU, OCDE, OSCE, NATO, G7, G20 și Consiliul Europei. Republica Federală Germania este unul dintre cele mai influente state din punct de vedere politic din Europa și este o țară parteneră căutată la nivel global.

Măsurată în termeni de produs intern brut, Germania, organizată ca o economie de piață, este cea mai mare economie din Europa și a patra ca mărime din lume. În 2016 a fost a treia cea mai mare națiune de export și import. Datorită deficitului de materii prime și al automatizării și digitalizării industriei, țara, care depinde de calitatea sistemului său de învățământ, se dezvoltă din ce în ce mai mult într-o societate a informației și cunoașterii. Conform indicelui dezvoltării umane, Germania este una dintre țările foarte dezvoltate.

Limba maternă a majorității populației este germana. Există, de asemenea, limbi regionale și minoritare și migranți cu alte limbi materne; cea mai importantă a doua limbă este engleza. Cultura Germaniei este diversă și, pe lângă numeroase tradiții, instituții și evenimente, este recunoscută și recunoscută, de exemplu, în desemnarea Patrimoniului Mondial UNESCO în Germania, în monumente culturale și ca patrimoniu cultural imaterial.