Sfaturi de aplicat - Cariera

 Sfat 1:  Următoarele sfaturi de aplicare nu se bazează doar pe cunoștințele aplicării - au fost verificate și de numeroși solicitanți care și-au găsit și și-au obținut locul de muncă cu ajutorul sfaturilor și trucurilor. Fie că scrisoarea dvs. de candidatură s-a remarcat din mulțime sau ați fost pregătit în mod optim pentru interviu.

Sfaturi de aplicare pentru scrisori de intentie, CV-uri, dosare de cerere și interviuri de angajare.

 Așa este structurat portofoliul de aplicații

Mulți cred că vă puteți salva folderul scump al aplicației. Gândi!

Oricine crede că se remarcă pozitiv doar prin conținut greșește grav. Toată lumea poate fi ieftină. Pe de altă parte, oricine demonstrează stilul și clasa cu un dosar nobil din carton arată, de asemenea, ce este gata să investească în propriul viitor profesional și ce valoare îi revine pentru el sau ea. Și mai mult: un folder de aplicație scump și elegant nu poate fi un produs de masă.

 Clasic (majoritatea angajatorilor mijlocii preferă această formă de cerere) „documentele complete ale cererii” sunt structurate după cum urmează:
Cum se scrie o aplicație - Dosarul complet al aplicației

 Dosarul pentru acest lucru este ideal un fișier clip-on, nu un fișier plat cu perforație. Acest lucru face mai ușor pentru managerul de resurse umane să scoată documentele și să le pună la loc. Și vă rugăm să nu utilizați culori strălucitoare sau intruzive. Negru, albastru închis, roșu sau albastru dezactivat sunt suficient de vizibile. De asemenea, puteți citi despre tot ceea ce aparține folderului aplicației din această listă de verificare.

 Sfat suplimentar pentru aplicații online

Fiecare al doilea post vacant astăzi este ocupat prin Internet. Companiile germane publică deja 85% din posturile vacante pe propria pagină de pornire. În special, corporațiile preferă așa-numita aplicație online sau aplicația de e-mail.

Aplicațiile electronice, cu toate acestea, respectă propriile reguli: Linia de subiect a aplicației de e-mail ar trebui, de exemplu, să conțină cuvinte cheie scurte, semnificative, astfel încât să poată fi atribuite mai bine. Nu cerere pentru un loc de muncă, ci cerere ca manager de vânzări / anunțul dvs. În plus, manierele, gramatica și ortografia trebuie să fie corecte. Tonul obișnuit obișnuit în e-mailuri este un ucigaș de aplicație.

În cazul în care există câmpuri gratuite în aplicația online, ar trebui să le folosiți cu siguranță pentru a vă pune în lumina potrivită. Vă rugăm să scrieți textul cu calm. Greșelile se strecoară spontan. Dacă puteți sau trebuie să încărcați atașamente, vă rugăm să le salvați în prealabil în format PDF, în caz contrar formatarea s-ar putea pierde.

Atenție și cu caractere speciale: Simbolul euro (de exemplu, pentru așteptările salariale) poate duce la confuzie involuntară dacă versiunea de program a destinatarului folosește un caracter diferit. Mai bine să scrieți EUR sau Euro imediat. Acest lucru se aplică și altor personaje speciale.

Sfat 2: Cum să creați scrisoarea de intenție perfectă

Scrisoarea de intenție este întotdeauna deasupra și, prin urmare, este inițiala cererii dvs. Prima impresie ar trebui să fie corectă. Scrisoarea de intenție trebuie să fie, în consecință, clară și concisă.

Spre deosebire de CV-ul, care accentuează profilul solicitantului, scrisoarea de intenție reflectă motivația și personalitatea acestora. Este crucial să atrageți atenția aici și să arătați managerului de resurse umane de ce solicitați postul, ce vă califică și cum puteți și doriți să vă implicați. Câteva emoții nu doare deloc.

Ar fi greșit să repetați doar cele mai importante momente ale biografiei dvs. în scrisoarea de intenție. Mai degrabă, condensați-vă realizările, experiențele și succesele într-o pledoarie fierbinte pentru dvs. În mod ideal, absolvenții vizează domeniile majore de studiu; Profesioniștii cu experiență pun mai mult accent pe pozițiile anterioare și pe proiectele finalizate cu succes. Abilitățile sociale sunt deosebit de importante pentru manageri. Managerii de resurse umane le acordă o atenție specială. Formularea tuturor fără clișee este dificilă, dar esențială. Cu o propoziție de genul „Sunt capabil să lucrez în echipă și să fac față conflictelor ...” recrutorii numără doar zilele până la pensionare.

Indispensabil în scrisoarea de intenție: Formalități precum numele, adresa, adresa de e-mail și numărul de telefon din antet. Inclusiv data. Apoi, aliniat la stânga numele și prenumele destinatarului (nu: „Către departamentul de resurse umane”) și adresa, un subiect specific („Cerere / anunțul dvs. de la 20 iulie 2020 în ziarul local”). În cele din urmă, o semnătură (neimprimată!) Și lista de atașamente (curriculum vitae, certificate).

 Structura scrisorii de cerere constă din patru părți:

 Structura literei cererii Exemplu de aspect al aplicației

 Dacă este posibil, propoziția introductivă se referă la poziția promovată. Mai bine, treci direct la subiect. Vă rugăm să nu începeți niciodată cu „Prin prezenta aplic ca ...”!

 Principala parte este cea mai mare parte auto-marketing. Aici solicitantul arată clar de ce este persoana potrivită. În a treia parte, se stabilește o legătură cu compania: De ce aplicați aici din toate locurile? În cele din urmă, vă mulțumesc pentru interes, arătați clar că ați fi fericit cu privire la o întâlnire și veți garni totul cu multă amabilitate.

Formula pentru aplicarea perfectă

Potrivit managerului de resurse umane Google, Laszlo Bock, există o formulă pentru aplicația perfectă. El le-a descris într-un interviu pentru New York Times. Formulați-vă succesele în conformitate cu această schemă:

„Am realizat X, în raport cu Y, făcând Z.”

 Majoritatea solicitanților ar scrie ceva de genul: „Am scris deja articole pentru New York Times.” Dar ar funcționa mai bine dacă ar citi: „Am scris 50 de articole pentru New York Times în acest timp (media este de șase Articole) pentru că am o perspectivă profundă în acest domeniu de trei ani. "

 Sfat de aplicare 3: Dacă aveți o copertă, faceți-o corect

Opiniile diferă pe copertă: unii spun că este o parte esențială a cererii și pe deasupra acesteia. Alții o văd doar după scrisoarea de intenție - cu o fotografie și datele de contact supradimensionate ale solicitantului. Alții o văd ca o pierdere de timp și materiale. Ce este acum?

Răspuns scurt: Tu decizi! Coperta nu este obligatorie, doar un accesoriu.

Utilizat fără un motiv și fără niciun beneficiu recunoscut, acesta poate echivala cu o declarație stilistică de faliment a solicitantului - mai ales dacă este confundată cu o operă de artă. Folosită corect, totuși, poate contribui la claritate și vă poate face să ieșiți din mulțime.

Dacă doriți să-l utilizați, există trei modele tipice de copertă:

Exemplu de aplicație PDF Word Descărcare Exemplu gratuit de copertă

Cu toate acestea, când am evaluat verificarea angajatorului nostru, o mare majoritate a managerilor de resurse umane s-au pronunțat împotriva foii de copertă. Respondenții au spus că dacă cererea este foarte extinsă și a treia pagină este bine realizată, ar fi luată în considerare. Dar, în general, pare destul de inutil. 75 la sută spun „nu” pe copertă, doar 25 la sută consideră că este util.

Feriți-vă de informațiile incorecte din aplicație

În principiu, obligația de a fi veridică se aplică documentelor de cerere și interviurilor de angajare. Mijloace: Nu trebuie să vă prefaceți că dețineți o diplomă universitară dacă este doar cea a unei universități de științe aplicate. De altfel, dacă acest lucru apare ulterior, acesta este un motiv de reziliere fără notificare prealabilă. Dacă compania suferă chiar și daune economice ca urmare, vă poate acționa în judecată pentru despăgubiri.

Unele puncte slabe și lacune din CV pot fi încă ignorate. Sarcina, bolile cronice, de exemplu, nu trebuie raportate angajatorului, cu condiția ca boala să nu aibă un impact direct asupra locului de muncă.

 Sfat pentru aplicație 4: asigurați-vă că utilizați o fotografie a aplicației

De când a intrat în vigoare AGG, Legea generală privind egalitatea de tratament, fotografia cererii poate fi omisă. Unii angajatori chiar solicită în mod explicit acest lucru (atunci, desigur, nu se aplică următoarele). Cu alte cuvinte: fotografia aplicației este un element opțional, nu un element obligatoriu al aplicației dvs.

Ar trebui să îl folosiți în continuare. În culise, managerii de resurse umane continuă să ne confirme că le place să vadă fotografia, astfel încât să poată face literalmente o idee despre solicitant. Asigurați-vă că vă dați seama că o fotografie de acest gen funcționează pe mai multe niveluri: nu numai portretul în sine, ci și expresii faciale, zâmbete, îmbrăcăminte, fundal, calitate. Toate acestea se revarsă în impresia personală. Acesta poate fi un dezavantaj (cu fotografii ieftine) - dar puteți utiliza și acest lucru subtil.

 În termeni pur formali, dimensiunea imaginii aplicației variază între 6 x 4 sau 9 x 6 centimetri. Nu ar trebui să provină de la mașină sau din vacanță, ci mai degrabă să fie un portret (adică nu o imagine a întregului corp) pe un fundal neutru. Cel mai bine realizat de un fotograf profesionist. Dacă deducerile sunt incluse în cerere, vă rugăm să faceți acest lucru pe prima foaie a CV-ului dvs. - de mai sus. Dreapta sau stânga depinde de aspectul CV-ului și de direcția în care se îndreaptă nasul. Regula generală: priviți întotdeauna în lateral!

Fotografia este atașată cu un stick de lipici, nu cu o agrafă. Dacă integrezi digital fotografia în CV, ar trebui să fii atent la două lucruri:

 alegeți cea mai mare rezoluție posibilă, astfel încât imprimarea să fie clară.

 • Utilizați hârtie de înaltă calitate, care este potrivită pentru fotografii, dacă este posibil. În caz contrar, puteți trimite o fotocopie.
 • Iată două exemple de diferență pe care un zâmbet o poate face pe fotografia aplicației.
 • Fotografie aplicație Zâmbiți fără fotograf Exemplu fotografie aplicație

 Indiferent dacă folosiți o imagine alb-negru sau color, este în cele din urmă o chestiune de gust. Imaginile monocrome arată mai elegant, dar pot arăta rapid ca arta. Fotografiile color, pe de altă parte, sunt mai autentice, dar și discordante în funcție de iluminare. Cel mai bine este să întrebați prietenii ce alternativă le pare mai simpatică. Motivul în sine vă arată într-un portret pe jumătate, plus o mică zonă a umerilor. Pentru ca fața să nu strălucească, se pudrează în prealabil sau se freacă ușor cu hârtie igienică. Hainele ar trebui să se potrivească locului de muncă dorit: Oricine solicită să fie bancher ar trebui să arate și el ca un bancher.

 Cum arată părul în fotografie

Aproximativ 120.000 de fire de păr cresc pe capul nostru. Acesta este un lucru bun: un cap complet este un semnal puternic pentru vitalitate și potență sexuală - pentru bărbați și femei. Cei care își pierd părul își pierd întotdeauna puterea și simpatia în ochii celorlalți. Conform unor studii, bărbații cheli sunt invitați la interviuri mai rar decât concurenții lor păroși. Femeile cu cozi de cal, pe de altă parte, sunt puse sub semnul întrebării mai puțin critic de către profesioniștii din resurse umane decât concurenții lor cu părul curgător și liber. Iar femeile cu părul scurt sunt percepute în majoritate ca inteligente și încrezătoare în sine. Apropo, buclele întunecate și lungi se descurcă la fel de prost ca blondele: majoritatea consideră că purtătorii lor sunt nesiguri sau chiar proști. Acest lucru se aplică și bărbaților: femeile manager de resurse umane consideră bărbații blondi mai puțin inteligenți și mai atrăgători decât bărbații cu părul închis la culoare.

Sfat pentru aplicație 5: Cum să vă optimizați CV-ul

Așa-numitul curriculum vitae tabelar este standard astăzi. Pentru că îndeplinește cel mai important criteriu al Vita: claritatea. Prin urmare, managerul de resurse umane trebuie să fie capabil să înțeleagă rapid cariera ta. Foarte puțini investesc mai mult de cinci minute pentru această lectură.

CV-ul profesional HR conținutul formularului de timp

Prin urmare, elementele esențiale și relevante pentru poziția dorită trebuie să atragă imediat atenția. Și acestea sunt mai presus de toate faptele - vă rog, nici o fripperie optică! Un CV este doar o colecție de fapte: carieră profesională, pregătire, stagii, hobby-uri. Cuvintele cheie sunt suficiente, comentariile sunt tabu. La fel ca un salut sau un salut la final. În stânga sunt timpul, în dreapta stațiile și pozițiile.

 Întregul aspect arată așa, de exemplu:

Sfaturi de aplicare Calificări CV Competențe

Ce trebuie absolut inclus în vita dumneavoastră: date cu caracter personal (nume, data și locul nașterii, adresa, starea civilă, naționalitate), educație (poate include și servicii militare sau alternative), experiență profesională, calificări speciale (educație suplimentară, cunoștințe, competențe, Limbi), interese (apartenențe, servicii sociale, hobby-uri). Totul este precis temporizat, mai ales fără goluri. În caz contrar, acest lucru trezește suspiciunea că ați vrut să ascundeți posturile jenante. Informațiile lunare sunt de obicei suficiente, deci: 06/2003 - 06/2006 Instruirea ca bancher la Kreissparkasse Köln.

În mod oficial, CV-ul trebuie să includă locul, data și o semnătură. Acest lucru îl face un certificat. Atenție: informațiile false în mod deliberat sunt apoi falsuri de documente și fraude și pot duce la reziliere.

Chiar dacă toate acestea sună foarte schematic, puteți varia și experimenta cu aspectul și designul. Vă puteți remarca pozitiv, mai ales cu câteva sfaturi și trucuri de aplicare:

Sfaturi privind aplicația Proiectarea aspectului CV-ului

Sfat exclusiv pentru aplicație: denumiți poziția dorită

Sub detaliile personale și informațiile de contact, adăugați o linie cu „poziția dorită”. Acest lucru subliniază revendicarea poziției publicitate. Și, în același timp, documentați că acest CV nu este produs în serie, ci a fost scris special pentru această aplicație. Fiecărui manager de resurse umane îi place să vadă acest lucru (vezi sfatul video):

Acest lucru ar trebui să fie urmat imediat de cel mai puternic argument în favoarea acestuia: pentru absolvenți, accentul de formare și studiu este cel care conduce la aceasta, pentru schimbătorii de locuri de muncă poziția actuală, pentru solicitanții de locuri de muncă calificările lor speciale.

Sfat de aplicare 6: Nu economisiți niciodată pe hârtie

Să presupunem că primiți trei aplicații pe masă: Două dintre ele se află într-un folder de plastic și sunt tipărite pe hârtie de copiat ieftină - cealaltă pe hârtie de înaltă calitate, încadrată de un folder de carton elegant ... Pe care le citiți mai întâi? De la ce candidat te aștepți mai mult? Doar. Managerii de resurse umane sunt doar oameni. Aceștia reacționează la aspectul și simțirea tuturor: ceea ce deja arată și se simte de înaltă calitate trebuie să fie, de asemenea, de înaltă calitate în ceea ce privește conținutul.

Deci, nu zgâriați pe hârtie (standard: A4). Desigur, frunzele nu au pete, îndoituri sau urechi de câine. Imprimarea este clară și nu se murdărește (imprimarea cu laser este cea mai bună). Calitatea ar trebui să fie corectă, mai ales dacă tipăriți o fotografie digitală a aplicației. Da, asta costă bani - dar nu este vorba doar de orice felicitare, ci de meseria - viitorul tău profesional și veniturile tale viitoare. Avaritatea ar fi deplasată.

În plus, textele nu trebuie să conțină greșeli de gramatică și ortografie. Este optim să utilizați un singur font pentru format (doar nu tipurile 0815 Arial sau Times), precum și indentări uniforme, linii, fonturi îndrăznețe și spații (o linie și jumătate s-a dovedit). În caz contrar, documentele aplicației au un caracter patchwork. Scrisoarea de însoțire nu trebuie să depășească o pagină, CV-ul - dacă este posibil - nu mai mult de două pagini.

Așa-numita aplicație conform DIN 5008 oferă un bun ajutor de orientare. Standardul DIN 5008 se aplică în general scrisorilor comerciale și nu reglementează conținutul acestora, ci mai degrabă structura și designul lor:

 • Exemplu de aplicație Descărcați șablonul PDF Întrebări frecvente DIN5008
 • Acesta este cât de important este spectul documentelor de aplicare

Un sondaj realizat de Centrul pentru Educație Economică de la Ruhr-Universität Bochum a arătat că aproximativ două treimi din personalul de resurse umane (66,4 la sută) consideră apariția scrisorii de intenție și a CV-ului drept un criteriu important de luare a deciziilor. În același timp, doar 16,2 la sută dintre managerii de resurse umane au considerat că dosarele de cerere trimise sunt atrăgătoare. Sau pentru a spune pozitiv: asta vă oferă oportunități enorme ...

De exemplu, atunci când alegeți fontul, așa cum arată un alt studiu.

În ceea ce privește scrisorile de intenție, totuși, potrivit studiului Bochum, 65,3 la sută dintre angajații din resurse umane apreciază formatarea în conformitate cu DIN 5008. Pentru ei a fost și mai important ca scrisoarea de însoțire să nu depășească o pagină A4 (84,1 la sută). Pe de altă parte, în jur de două treimi nu le plac erorile de ortografie și gramaticale (65,4%).

Pe de altă parte, CV-ul ar trebui să fie mai presus de toate: clar. În plus, 65,4 la sută din factorii de decizie din personal preferă CV-ul tabelar în versiunea americană (76,5 la sută) - cu poziția actuală mai întâi. În plus, respondenții ar dori scurte puncte cu privire la cele mai importante sarcini și succese profesionale (72 la sută).

Sfat pentru aplicație 7: Acordați atenție acestor detalii în referința dvs. de post

Regula de bază: trimiteți copii numai cu aplicația dvs. - niciodată originale! Deoarece uneori aplicațiile se pierd. În plus, nu ar trebui să trimiteți prea multe dovezi - mai ales dacă relația de muncă documentată cu acestea a fost cu mult timp în urmă. Sunt suficiente cel mult cinci referințe de locuri de muncă. O diplomă de liceu, precum și o ucenicie sau o diplomă universitară sunt obligatorii pentru tinerii profesioniști. Oricine are peste 40 de ani poate omite în siguranță primul. Ar trebui - dacă puteți - să selectați mixul de certificat de pregătire, certificat de muncitor calificat sau de călător, certificat de meșter artizan și referințe de post. Doar cei mai buni aparțin portofoliului. Aceștia sunt mai presus de toți cei care descriu și laudă pe larg sarcinile și calificările dvs. anterioare, punctele tale forte (interpersonale) și succesele. Ce va mai interesa managerul de resurse umane, va întreba el.

Descrierile posturilor, referințele și scrisorile de recomandare sunt considerate din ce în ce mai mult ca alternative la certificat. Și dacă vă scrieți singuri referința la job, care crește și ea, acordați atenție structurii corecte, codurilor lingvistice corespunzătoare și nu exagerați cu lauda de sine. Cum să configurați corect:

Structura referinței postului, grafic de referință intermediar

Verificare rapidă: managerii de resurse umane acordă o atenție deosebită acestor 5 puncte

 • Criterii formale ✓
 • Certificatul este tipărit pe hârtie de companie? A fost semnat de responsabil?
 • Competențele solicitantului ✓
 • Certificatul confirmă abilitățile căutate pentru locul de muncă?
 • Comparație cu curriculum vitae ✓
 • Referințele și orele corespund cu cele din curriculum vitae?
 • Coduri de certificat și semnale de avertizare ✓
 • Ce dezvăluie angajatorii anteriori despre candidat între rânduri?
 • Realizări în timp ✓

 Cum s-au dezvoltat evaluările în 3 certificate: mai bune sau mai rele?

Și acordă atenție așa-numitelor certificate de curtoazie: Dacă certificatul strălucește prin utilizarea excesivă a claselor superioare și a superlativelor, acesta devine neverosimil.

Adesea, scrisoarea de curtoazie este scrisă astfel încât angajatul să poată merge mai repede sau să salveze un proces de drept al muncii. Managerii HR cu experiență recunosc acest lucru și apoi evaluează negativ certificatul. Prin urmare, acordați atenție unui limbaj de referință echilibrat. Fără adulație!

Etichetați și trimiteți plicul cererii

În mod clasic, documentele de cerere NU sunt pliate, ci vin într-un așa-numit plic C4 cu fereastră (fără fereastră este de asemenea posibil). Practic: Deoarece scrisoarea de intenție este întotdeauna deasupra dosarului aplicației, adresa țintă este deja la locul potrivit (cel puțin dacă ați proiectat scrisoarea de intenție pentru scrisorile comerciale conform DIN 5008). În acest caz, pur și simplu glisați documentele aplicației în plicul C4 și adresa companiei va apărea în fereastră.

Aplicație Plic C4 Instrucțiuni de etichetare 01 Grafică

Dacă doriți, puteți imprima din nou cuvântul „Aplicație” cu litere mari pe plicul C4. Unii furnizori pot trata documentele un pic mai atent. Și oficiul poștal al destinatarului știe imediat să atribuie mai bine scrisoarea.

Pentru ca adresa expeditorului dvs. să poată fi citită și acolo (dacă documentele nu pot fi livrate din orice motiv), este recomandabil să le poziționați cu un font mai mic și gri deasupra adresei companiei sau a destinatarului. De asemenea, arată profesional.

Aplicație Plic C4 Instrucțiuni de etichetare 02 Grafică

Dacă a fost desemnată o persoană de contact sau o cunoașteți, ar trebui cu siguranță să o denumiți și să o menționați în adresă.

Vă rugăm să nu uitați să postați suficient plic pe plic. De altfel, ștampilele sunt plasate în partea dreaptă sus a plicului. Puteți stabili poștele de expediere și plicurile C4 online la Posta Elvețiană.

PS: Vă rugăm să nu trimiteți documentele cererii ca poștă recomandată. Asta pare latent intruziv.

Sfaturi de aplicare pentru interviul de angajare

 Sfat pentru aplicație 1: alegeți data potrivită

Dacă aveți date alternative pentru un interviu din care să alegeți: luați-o pe cea ulterioară! În competiții, judecătorii acordă note mai bune cu cât competiția avansează. Așa a aflat psihologul Wändi Bruine de Bruin de la Universitatea Carnegie Mellon când a analizat scorul la campionatele de patinaj artistic și la concursul Eurovision. Efectul funcționează chiar indiferent dacă notele sunt acordate în timpul concursului sau la final. Și poate fi transferat la interviurile de angajare: Cu primul candidat, intervievatorul nu are opțiuni de comparație, cu al doilea este atent și critic, dar devine mai blând (și mai obosit) cu cât se apropie de candidat. Deci ultimul este adesea primul - ca în Biblie.

Din același motiv, unii consilieri recomandă programarea joi.

Data aplicării joi optimă

Luni și vineri sunt nefavorabile: luni poate suna ca un weekend urât sau managerul de resurse umane are blues-ul de luni; Vinerea, mulți oameni se întorc deja mental la serviciu și în weekendul după ora 12. Niciuna dintre acestea nu este o condiție prealabilă bună pentru angajare.

Deci, încercați să faceți o programare miercuri sau joi, dacă este posibil. Ideal: joi dimineață în jurul orei 10 a.m. Săptămâna este aproape terminată până atunci, dar la ora 10 toată lumea (inclusiv dumneavoastră) este încă proaspătă, iar foamea de la prânz nu deprimă starea de spirit.

Sfat de aplicare 2: Admiteți-vă nervozitatea

Nervozitatea este complet normală în interviurile de angajare. Chiar și managerii de resurse umane au stres. Așadar, stați lângă el. Acest lucru poate fi cu siguranță arătat cu moderare. Și mai mult: persoanele care au o fațadă răcoroasă în interviu sunt considerate că suprimă emoțiile și obțin de obicei puncte negative.

Potrivit unui studiu al psihologului Jane Richards de la Universitatea din Texas, cei care își ascund sentimentele sunt mai puțin capabili să răspundă interlocutorilor lor într-o situație stresantă și să reacționeze cu întârziere. Autocontrolul ia putere. Memoria suferă ca urmare. Acesta este motivul pentru care supresorii sentimentelor au mai greu să-și amintească detaliile unei conversații sau să ofere răspunsuri inteligente deosebit de rapide și inteligente.

Autenticitatea este mult mai populară. Deci, dacă te bâlbâi sau pierzi firul - spune-l calm: „Îmi pare rău, acum am pierdut firul, unde tocmai am fost?” E doar un om. Oricine garniseste admiterea cu un pic de farmec își dezarmează imediat interlocutorul: „Vedeți cât de mult îmi doresc slujba, sunt atât de nervos încât sunt deja pierdut de cuvinte ...”

Și dacă nu acesta este stilul tău: frica scenică poate fi depășită.

 Pur și simplu respirați spaima și teama

Dacă sunteți atacat de întrerupere în cadrul interviului de angajare, câteva exerciții de respirație discret vă ajută de obicei - în timp ce managerul de resurse umane vorbește. Respirați conștient profund și încet. Mai ales în stomac. Respirația lentă asigură calmarea circulației. Inspirați prin nas și expirați prin gură.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este în conformitate cu regula 5 la 5: inspirați și numărați încet până la 5 în mintea dvs., țineți respirația și numărați până la 5, expirați și numărați din nou până la 5, faceți o pauză timp de cinci secunde și repetați totul - de cel puțin cinci ori. În cele din urmă, puteți utiliza aceleași metode cu care ați putea fi deja familiarizați pentru a depăși anxietatea testului sau atacurile de panică.

Sfat de aplicare 3: Utilizați tehnologia oglinzii

Observați limbajul corpului celeilalte persoane în timpul interviului. Dacă pleoapele îi bat din ce în ce mai puțin, privirea i se rătăcește mai des, își schimbă poziția de șezut mai des și cu greu ia notițe, atunci mai bine îți rupi monologul. Toate semnele că intervievatorul este plictisit.

Pentru a restabili o conexiune, puteți folosi așa-numita tehnologie oglindă. Procedând astfel, imitați subtil limbajul corpului omologului dvs. - nu vă simțiți! Dacă ia ceva de băut, ia după aceea un pahar; dacă își încrucișează picioarele, faceți același lucru la scurt timp după aceea. Acest lucru funcționează și pentru anumiți termeni sau fraze pe care le folosiți și dvs. Mesajul care afectează psihologic cealaltă persoană: Suntem mai asemănători decât crezi. Și similitudinea generează imediat simpatie.

Fii atent cu prea multă deschidere

Uită de faptul că ești prea deschis. Cu toată dragostea pentru autenticitate - dacă spui da, obții de obicei slujba până când managerul de resurse umane strălucește. Sau altfel spus: adaptabilul îl bate pe fiecare auto-promotor din interviu. Așa au aflat economiștii americani Chad Higgins și Timothy Judge și au observat la 116 studenți ce comportament a fost mai bine primit în cadrul interviului de angajare. De asemenea, au intervievat numeroși manageri de resurse umane.

Rezultatul a fost întotdeauna același: promovarea ta nu este rea, dar este mai reușit să faci complimente, să găsești un punct comun și să le încorporezi subtil în conversație. Așadar, nu ezitați să spuneți că ați urmat aceeași universitate ca managerul de resurse umane sau că aveți același hobby (numai dacă este adevărat, desigur). Asta construiește o legătură.

Chiar mai mult: Prea multă laudă de sine îi oprește pe managerii de resurse umane. Acesta a fost rezultatul unui studiu al consultanței de resurse umane Korn / Ferry International între 212 de consultanți în resurse umane. Majoritatea pompelor de aer care se vând economiei ca dar al lui Dumnezeu eșuează. Același lucru este valabil și pentru cei care depășesc cu 20% așteptările salariale normale. Încrederea în interviu este importantă. Managerii de resurse umane preferă naturalețea decât aroganța vizibilă. Nimic nu este mai respingător decât un auto-promotor zadarnic.

 • Sfat de aplicare 4: Puneți întrebări
 • Multe interviuri au loc în cinci faze de interviu.
 • Faze de discuții Interviu 5 faze Sfaturi Procedură

Majoritatea solicitanților se gândesc doar la întrebarea intervievatorului și la răspunsul candidatului. Dar acest lucru este greșit! Folosiți timpul în care sunteți întâmpinat pentru un dialog și puneți multe întrebări inteligente mai târziu. Ele sunt simbolul inițiativei, încrederii în sine și semnalează o atitudine profesională.

Întrebări bune sunt, de exemplu:

Anchete inteligente

Oricine încearcă doar să depășească interviul de angajare cu răspunsuri „corecte” vede interviul dintr-o perspectivă greșită: Scopul este să aflați dacă vă potriviți singur cu compania vizată. Oricine se apleacă în acest proces doar pentru a face impresia corectă va fi observat mai întâi negativ și apoi nu va reuși. Așadar, nu vă concentrați asupra dvs. sau asupra impactului dvs. și nu lăsați acest lucru să răspundă la întrebări. Mai bine să-l faci pe recrutor să vorbească singur. Pe scurt: puneți-vă singuri întrebări - și transformați un „interviu” într-o conversație interesantă.

Sfatul de aplicare 5: Spuneți întotdeauna mulțumesc

Un mulțumire este rar după un interviu de angajare. După cum ne-au confirmat managerii de resurse umane de mai multe ori, doar aproximativ trei din 100 de solicitanți ne mulțumesc cu o scrisoare. Se remarcă mai mult decât folderele de aplicații viu colorate. Deci, de ce să nu scrii o mulțumire? 

În această scrisoare de mulțumire, subliniați că ați găsit conversația stimulantă și că acum știți cât de bine vi se potrivește slujba și că v-a crescut dorința de a lucra pentru această companie.

Repetați maximum două constatări din interviu și răspundeți la orice întrebări deschise. Vă mulțumim pentru timp și atenție (dacă ați ieșit la cină și pentru asta) și aștept cu nerăbdare un răspuns timpuriu. Toate acestea nu ar trebui să depășească jumătate de pagină sau o carte poștală. Suficient - și are un efect enorm.

Sfat suplimentar: Folosiți târgurile de locuri de muncă

Târg de recrutare, schimb de stagii, congres de absolvenți - târgurile de locuri de muncă sunt ocazia de a afla despre stagii sau o descriere a postului și de a vorbi cu viitorii șefi.

Scopul unor astfel de târguri de muncă nu este să vă grăbiți din stand în stand și să vizitați toți expozanții. Concentrați-vă doar pe companiile care vă interesează profesional și faceți programări fixe cu ele din timp. Cei mai populari angajatori sunt rezervați rapid.

Și nu supraaglomerați ziua. Ar trebui să vă așteptați la 45 de minute pe companie și conversație. În mod ideal, apăreți la târg ca și cum ați începe mai târziu treaba. Profesioniștii aduc chiar și câteva produse cosmetice pentru a se împrospăta în toalete între întâlniri. De asemenea, în bagaj: mai multe copii ale unei cereri scurte sau dosare curente ale aplicației cu o scrisoare scurtă, CV și fotografie. Punctele plus sunt colectate de cei care își formulează scrisoarea de motivație individual pentru compania respectivă.

Și veniți cu o strategie de auto-prezentare. Vă rugăm să nu vă diferențiați folosind fraze goale precum „Sunt flexibil, motivat și creativ” (factorul de căscat 10), ci mai degrabă concentrându-vă punctele forte asupra punctului pe care îl vizați și spunând anecdote și exemple. Optim: Candidații care obțin în prealabil o imagine precisă a companiei respective, a industriei, a produselor și a prezentării actuale în presă și discută acest lucru cu ei. Mai multe despre acest lucru în ghidul nostru de târguri de locuri de muncă.